”Începând din 1 decembrie, Vodafone România le pune acestora la dispoziție, direct în aplicație, un prim set de patru lecții din manual, legate de acest moment istoric sărbătorit de Ziua Națională, sub forma de benzi desenate. Ulterior, utilizatorii vor primi, periodic, câte o nouă lecție ilustrată tot cu benzi desenate. De fiecare dată când o lecție devine disponibilă, utilizatorii primesc o notificare pe telefon”, mai arată compania în comunicat.
Biblioteca Digitală este un proiect lansat în 2012, prin care Vodafone România a facilitat accesul la lectură, cu ajturorul tehnologiei.
Construit în colaborare cu Editura Humanitas, proiectul a avut ca scop să le ofere pasionaţilor de lectură posibilitatea de a descărca gratuit fragmente din cărţile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă folosită.
Mai multe detalii [aici]. Toate episoadele pot fi descarcate in format pdf de [aici]
La 3 ani de la nasterea brandului FOLDO va prezentam toata povestea, spusa de DOR si ilustrata de Sebastian Baculea pentru 24/7 - Un ghid de viata si munca pentru antreprenorul roman - volumul III. Multumim Sebastian pentru ilustratii, sunt geniale! facebook.com/Foldostudio
Ileana and Maria Surducan are two sisters living in Cluj-Napoca, Romania. They work as freelance illustrators and occasional comic book authors. This website takes all their personal project and neatly puts them in one place.
Bruce Wayne cunoaşte poveştile despre Conclavul bufniţelor din Gotham. Membrii periculoasei cabale se întâlnesc în secret şi conduc oraşul din umbră. Pentru Batman toate astea au fost doar născociri, căci Gothamul era oraşul lui. Dar un asasin aparent imposibil de oprit îşi împlântă adânc ghearele în inima metropolei, ţintind cetăţeni de marcă. E posibil ca aceste bufniţe să fie în spatele tuturor nelegiuirilor şi corupţiei? Sau Bruce Wayne începe s-o ia razna cedând stresului la care e supus în urma permanentului război pe care îl duce împotriva răufăcătorilor?
Dacă legenda e adevărată, cei ce dirijează Gothamul sunt nişte prădători mult mai puternici decât par. Iar cuiburile lor sunt peste tot...
Un titlu nou in colectia Grafic a editurii ART. Disponibil la Gaudeamus si in librarii.
Navin și Emily se mută cu mama lor într-o casă veche și de mult abandonată, care i-a aparținut străbunicului Silas Charnon. Dar viața liniștită la care speră cei trei e încă departe. Mama e răpită de o creatură sinistră, iar copiii pornesc într-o primejdioasă misiune de salvare. Aventura lor îi poartă pe un tărâm misterios unde pericolele pândesc la fiecare pas. Amuleta lui Silas i-ar putea salva, însă Emily va trebui să învețe să-i stăpânească puterea. [comanda aici]
Albumul de benzi desenate „Brașov 15 Noiembrie 1987 - doi ani prea
devreme” (50 pagini color) este realizat de artistul Mihai Grăjdeanu și
editat de Muzeul Județean de Istorie Brașov.
Proiectul cuprinde
prezentarea albumului în școli, ateliere de bandă desenată și ateliere
de educație civică, cu participarea autorului cărții și a unor eroi ai
evenimentului din 1987.
Atelierele sunt organizate în perioada 7 – 17 noiembrie 2017.
Proiectul este dezvoltat de Muzeul Județean de Istorie Brașov împreună
cu Asociația 15 Noiembrie 1987 și Radio România Cultural.
Mai multe imagini aici.
Spune-mi Eli este prima nuvelă grafică din România care îndrăznește să abordeze un subiect dur – al abandonului, izolarii, abuzurilor și consecințelor acestora. Scrisă și ilustrată de către Dan Ungureanu, cartea ne introduce în lumea lui Eli – de fapt, în lumea a mii și mii de copii abandonați în instituții rezidențiale deveniți, ulterior, adulți, majoritatea cu dizabilități. O lume invizibilă pentru mulți dintre noi, deși, de multe ori, doar un zid ușor de trecut ne desparte. Povestea urmărește evoluția personajului, de la copil lăsat în grija statului la adult capabil să se întrețină singur și activist pentru dezinstituționalizare și drepturile persoanelor cu dizabilități. Fiecare capitol se bazează pe interviul luat de către autor lui Eli, urmărind în ordine cronologică episoade marcante din viața acesteia (primele amintiri din scoala specială, mutarea dintr-o instituție în alta, viața în comunitate, greutățile adaptării la permanentele schimbări, etc.).
Nuvela își propune familiarizarea publicului larg cu subiectul izolarii și conștientizarea dificultăților cu care se confruntă persoanele instituționalizate, inclusiv cele legate de integrare și adaptare la viața obișnuită. Sperăm astfel să atragem mai multă susținere civică pentru dezinstituționalizare și oferirea de servicii de sprijin în comunitate.
Exceptând-o pe Eli, numele celorlalte personaje nu sunt cele reale. Proiect editorial co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, 2017.
Toate veniturile din vânzarea cărții merg către Asociația Ceva de Spus.
Colecția Supererou S’Cool reunește 10 titluri de referință din literatura universală (Alice în Țara Minunilor, Cartea Junglei, 20.000 de Leghe sub Mări, Călătoriile lui Gulliver, Vrăjitorul din Oz, Moby Dick, Aventurile lui Tom Sawyer, Omul Invizibil, Aventurile lui Huckleberry Finn și Chemarea Străbunilor) adaptate în format de benzi desenate. Bune pentru cititorii de toate vârstele, romanele grafice Supererou S’Cool sunt ideale pentru cititorii aflați la început de drum.
Cartile din colectia "Lumea lui Fram" nu trebuie sa lipseasca din biblioteca celor mici! Aflati mai multe despre proiect si comandati cartile de aici: [shop]
Pregatim un nou numar al RevistaCOMICS.ro si avem nevoie de comics si benzi desenate! Trimite propunerile tale pana pe 15 noiembrie la adresa comics[arond]revistacomics.ro. Format A5 + 5 mm margini de taiere, alb negru sau color. Tema, stilul si abordarea raman ca de obicei la alegerea autorilor. Pana una alta, puteti rasfoi numerele trecute aici: www.revistacomics.ro
În HAC! 36 o pierdem pe Bassaris. Nu oricum, ci răpită de Zeul Șarpe. Care s-a supărat rău de tot pe Ziraxes. La Kaga Krata, piticii își fac de cap (cu puțin succes) în castelul Împăratului Roșu. Avem un episod foarte social, în care Fox Boy descoperă ce neplăcute sunt efectele organismelor modificate genetic prezente în multe din produsele pe care le consumăm zilnic. În Fluviul Șoaptelor, Zourazi are o viziune cauzată de lacrimile lui Haiganu. În TFB, micuța Gala merge la școală, prințul Setru are probleme de natură politică iar Mulich, pretendentul la tron pune pe fugă niște mutanți cu mâinile goale. Apare un episod nou, #Din Viață în care Leonard desenează pățaniile unui tânăr obișnuit. [link]
După mai multe colaborări cu editura americană Action Lab, Xenia Pamfil revine pe coperta unui comics american în Princeless: Raven the Pirate Princess Year 2
Un-hidden Bucharest Sorina Vazelina & Primitiv Print at Lente
Ilustrațiile realizate de Sorina Vazelina și serigrafia Primitiv Print extind universul Lente, alăturându-se obiectului misterios Pisica Patrata, produs cu atenție de Câtpece. Intervențiile distincte ale celor doi artiști generează, prin dialogul cu trecătorii și mediul construit, un nou scenariu pentru spațiul public.
Povestea ilustrației și a personajelor care se întinde pe ambele fețe ale peretelui poate fi răsfoită într-un comix serigrafiat manual împreună cu Primitiv Print, care ne amintește despre trecerea timpului, îmbătrânirea sau măștile pe care le purtăm pe acest traseu.
Festivalul Internaţional
de Film Kinofest, ajuns la a unsprezecea ediţie, aduce în faţa publicului 200 de
scurtmetraje, proiectate la Cinema Elvira Popescu, Energiea Pub şi Mansarda
Lente.
Cele trei competiţii ale
festivalului prezintă 67 de filme în premieră în România. Secţiunea Online se
desfăşoară pe www.kinofest.com şi pe canalul Youtube Kinofest, între 10
septembrie şi 24 septembrie. Cele 21 de animaţii finaliste în competiţia online
sunt disponibile pentru vizionare şi pot fi votate de public, fără graniţe.
Filmul cu cele mai multe aprecieri câştigă premiul Cel mai bun film Online
Kinofest 2017.
Secţiunile Animaţie şi
Ficţiune, proiectate la Energiea Pub vineri şi sâmbătă de la ora 19.00, prezinta
46 de filme ce vor fi jurizate de profesionişti din domeniul filmului.
Duminică, la Energiea, va rula un program special de animaţii de la două şcoli
din Franţa, invitate la Kinofest – este vorba de Supinfocom Rubika şi Pol III
D.
La Cinema Elvira Popescu, în weekend, vor rula două programe de
animaţii pentru copii si tineri de
la ora 11.00. Iar după-amiaza programul va fi următorul: sâmbătă, de la ora 16.00,
“Aventuri în animaţie” în care sunt grupate cele mai bune filme realizate în
2016-2017 de studenţii şcolilor GOBELINS, ArtFx, École Estienne, ISART DIGITAL,
Ecole Melies, National Yunlin University of Science and Technology, SSUŠ
Academy of Animation Bratislava şi School of Creative Media Hong Kong; de la
ora 18.15, va fi prezentat un program de scurtmetraje româneşti – “Made în
România”. Vor fi proiectate opt
filme foarte bune: „Bernard sau Limitele Construcției” de Cristian
Drăgan, „După nouă sau zece ore” de Răzvan Dü, „Prietena Nouă” „Lunetistul
Timişorean” ambele semnate de Narcis Constantinescu, „Zi de targ” de Sergiu
Ciorescu şi „Cangurul Singuratic” de Razvan Mihai Badea.
Tot la Elvira Popescu, duminică
de la ora 16.00, prezentăm “Comedy
Show” - un mixt de scurtmetraje de animaţie şi ficţiune de comedie; iar de la
ora 21.00: Best of Kinofest – o parte dintre cele mai bune filme ale ediţiilor
precedente.
La Mansarda Lente vor rula trei programe de filme, de la ora 20.00: vineri - un
program de scurtmetraje japoneze de la festivalul Short Shorts Film Festival
& Asia, festival partener din Tokyo; sâmbătă - World Panorama Animaţie şi duminică - World Panorama Ficţiune.
Conceptul
şi grafica campaniei vizuale Kinofest 2017 este realizată de Radu Ţinc şi Meka
Studio.
Kinofest 2017 este sprijinit
de: KissFM. Partener principal: Institutul
Francez Bucuresti. Parteneri Media: Zile si Nopti,
Iqads, 220.ro, Cinemagia, Urby App, Romania Pozitivă, Yotransfer, Modernism,
Cinefan, Aarc.ro, Revista Comics, Umblat.ro, Show Pass şi Blogunteer.ro.
La
Energia Pub şi Mansadra Lente intrarea este liberă. La Cinema Elvira Popescu biletele
sunt distribuite prin Eventbook.ro.
Aventurile lui Costel, povestite chiar de el Integrala benzilor desenate din Șoimii Patriei 1981-1989
Integrala de făță reunește stripurile Aventurile lui Costel, povestite chiar de el ale autorului Burschi Gruder publicate timp de aproape 10 ani în revista Șoimii Patriei. Este una din cele mai longevive și îndrăgite serii de benzi desenate realizate de autor și se constituie, în viziunea mea, ca un rezumat al creației a artistului. Prezentul volum se prezintă mai mult ca o carte-obiect fiind editat într-un tiraj limitat și numerotat fiind editat împreună cu Revista Comics împărțind pasiunea pentru crețiile domnului Burschi. Lansarea oficială va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu (22-24 septembrie). Fiind un tiraj limitat de doar 70 de exemplare lansăm o listă de precomandă unde doritorii se pot înscrie folosind adresa muzeulbenziidesenate@gmail.com. via Muzeul Benzii Desenate
Inițiatorii
festivalului ”Pălăria bănățeană/Cal verde” și Uniunea Sârbilor din România
anunță organizarea Festivalului Internațional de caricatură cu tema ”Contele
Dracula în vizită la sârbi”
Condițiile concursului:
-Concursul e deschis pentru toți caricaturiștii
profesioniști și amatori din România, Serbia și țările în care se vorbesc
limbile celor două popoare;
-Tema concursului e ”Contele Dracula în vizită
la sârbi”
-Caricaturiștii trebuie să participe cu
lucrări care n-au mai fost premiate în prealabil;
-Lucrările vor fi trimise organizatorilor
prin poștă electronică într-o rezoluție de 300 dpi,
формат А 4, TIFFsauJPEG;
-Autorii trebuie să precizeze numele,
prenumele și adresa electronică;
-Termenul de trimitere al lucrărilor e25 septembrie 2017;
-Informații suplimentare puteți primi la
aceeași adresă
Rezultatele
concursului vor fi publicate pe 1 octombrie 2017.
Vor
fi premiate cele mai bune cinci lucrări. Lucrările vor fi expuse în
cadrul expoziției oraganizate cu prilejul celei de-a cincea ediții a
Festivalului ”Pălăria bănățeană/Cal verde”, prevăzută pentru data de 21
octombrie 2017.
Juriul acordă următoarele
premii: Premiul I: 200de euro Premiul II: 150de euro Premiul III: 100de euro
- Se vor acorda și
cinci diplome, însoțite de cinci distincțiidub formă de „pălăriibănățene“;
Lucrările premiate vor fi
stabilite de un juriu format din: caricaturistul Ștefan Popa Popa`s,
caricaturistul Nikola Dragas și autorul de proză satirică Goran Mrakic. Organizatorii își rezervă dreptul
de a expune și publica în spațiile/publicațiile Uniuniunii Sârbilor din România
lucrările trimise la concurs, fără pretenții bănești din partea autorilor.
heads up, gals and gents! toamna asta, Anim’est revine cu o ediție plină de surprize și cu o temă super specială: The Comics Edition
așadar, ne vedem începând cu 29 septembrie în cinematografe pentru o ediție exciting la care ne vom bucura de cele mai mișto filme inspirate din benzi desenate
Dave Cooper, artist, invitatul special al acestei ediții, este autorul vizualului de anul acesta 'RalucaDescends on Bucharest' - alături de Dave v-am pregătit nenumărate surprize, so be on the lookout!
Supererou si Gazeta Sporturilor lanseaza o colectie intreaga de romane grafice care se vor gasi incepand cu 29 august la chioscurile de ziare din toata tara!
27 iunie ora 18:00 @Muzeul Cotroceni
event facebook: [link]
Gen al artelor plastice în creion, peniţă, acuarelă, uneori domeniu al artelor decorative, cu adânci inspiraţii din realitatea socială şi politică, caricatura a fost promovată începând din secolul al XIX-lea, de cele mai multe ori, prin intermediul presei. Caricaturizarea, prin accentuarea şi deformarea intenţionată a trăsăturilor fizice şi morale ale unor personaje, sau creionarea cu sarcasm a unor evenimente, ne transmite un mesaj, şi anume o prezentare sau o înţelegere a situaţiei, cu alte coordonate: umorul. Familia regală a României a fost deseori satirizată. Erau sancţionate evenimentele, dar şi trăsăturile fizice, descrieri vestimentare, atitudinile membrilor familiei regale. Peisajul caricatural al societăţii româneşti la sfârşitul sec. al XIX-lea şi prima jumătate a sec. al XX-lea era întregit de portretele politicienilor, membri ai tuturor partidelor vremii, ale oamenilor de cultură sau reprezentanţi ai armatei, cu o redare expresivă subliniată cromatic şi psihilogic. Parteneri: Muzeul Municipiului Bucureşti,Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Militar Naţional"Regele Ferdinand I" , Biblioteca Academiei Române, Muzeul Naţional al Literaturii Române ATENTIE! Pentru a participa la vernisaj e nevoie sa va inscrieti [aici]
În Harap Alb Continuă, Ziraxes se dezlănțuie în fața forțelor Ordisiei iar Zodhorak își pierde puterile. Își face apariția un personaj nou, Fox-Boy, justițiar din Rennes, apărător al cățeilor. Fergonautul află despre Kendama. În Capra cu trei iezi, lupul o pățește rău de tot, după cum era de așteptat. În Fluviul Șoaptelor, preotul Priscus, zis Mână Scurtă, își ia tălpășița, speriat de armata lui Dekibalos și îl trădează pe Tanaam, marele preot din Giradrigas. În numărul 34 avem un vampir drăguț pe nume Vlady și povestea lui, iar Deblo-Cat își continuă aventura semi amoroasă la muzeu.
Muzeul Municipiului București organizează în perioada 7 iunie – 30
august 2017 cea de-a patra ediție a Salonului BD - Povești din București
în Benzi Desenate, în mansarda Casei Filipescu – Cesianu (Calea
Victoriei nr. 151).
În premieră,
în urma concursului ,,Povești din București în Benzi Desenate”,
participă elevi de la American International School of Bucharest,
Colegiul Național Bilingv "George Coșbuc" și Liceul Teoretic "Ştefan
Odobleja" din București.
Misterioasele povești ale Bucureștiului de ieri și de azi, prezentate
într-o altă manieră, cea a benzilor desenate, invită trecatorul să
redescopere frumusețea orașului în care trăiește sau pe care îl
vizitează.
Vernisajul va avea loc în data de 7 iunie 2017, ora 19:00 la Muzeul
Vârstelor – Casa Filipescu – Cesianu (Calea Victoriei, nr.151).
Salonul va include prezentări de carte și o Şcoală de Vară. Programul
complet va fi prezentat pe pagina de facebook a evenimentului.
Autorul de benzi desenate Mihai Ionut Grăjdeanu a demarat un proiect educaţional numit “Comics Didatic”, publicat de editura Mioritics. Volumele “Comics Didatic” transformă lectura ȋn plăcere. Personajele din operele literare românești pot deveni acum, la fel de ȋndrăgite și populare precum eroii de bandă desenată din literatura universală.
Textele publicate ȋn benzile desenate “Comics Didatic” respectă textele operelor literare abordate. Subiectele alese respectă programa școlară. Astfel, versiunea operei literare ȋntr-un rezumat ȋn bandă desenată poate fi integrată la orele de literatură, pentru a stimula interesul elevilor pentru lectură.
“Comics Didactic” propune ideea studierii acestor volume de bandă desenată, paralel cu versiunea clasică.
Volumele “Comics Didactic” pot fi intergrate și ca manuale auxiliare pentru pregătirea elevilor ȋn vederea susţinerii testelor de evaluare naţională sau bacalaureat la limba și literatura română.
Volumul 1 (format A4, 28 pagini full color) conține “O scrisoare pierdută”, “Bubico” (I.L.Caragiale), “Câinele și căţelul” (Gr. Alexandrescu). Benzi desenate de Mihai I. Grăjdeanu și Alexandra Măndoiu.
Proiectul își propune 10 volume ce vor aborda, pe rând, toate genurile literare studiate în gimnaziu și liceu.
Numarul 34 al RevistaCOMICS.ro e deja in chinurile facerii si avem nevoie de comics si benzi desenate! Trimite propunerile tale pana pe 31 mai la adresa comics[arond]revistacomics.ro. Format A5 + 5 mm margini de taiere, alb negru sau color. Tema, stilul si abordarea raman ca de obicei la alegerea autorilor. Pana una alta, puteti rasfoi numerele trecute aici: www.revistacomics.ro
Editura ART pregateste o surpriza foarte frumoasa pentru copiii de toate varstele. Lansare sambata 27 mai la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XII-a
"Otaku.RO Tour" is a pop-up independent event which will take place in 2017 in six major cities of Romania (Bucharest, Brasov, Arad, Timisoara, Cluj & Iasi) and it presents & features the multiple and diverse content of the otaku (sub)culture, generated by the official industry, independent artists and the creative community.
The event will feature manga, anime, cosplay, exhibitions, video art, interactive installations, hackathons, workshops, panels, gaming, hi-tech projects, live performances and more.
În HAC! #32 se întâmplă lucruri stranii. Ștefan și prietenii lui au fost siliți să facă o alianță cel puțin ciudată cu Ziraxes și Spânu și Vangala. Și nici nu știu în ce s-au băgat. Sau, poate Haiganu știe. De obicei, Haiganu știe tot. Dar, de ce e de acord? În Fluviul Șoaptelor, Zourazi capătă un cerb. Sau cerbul capătă un tovarăș uman. Dida capătă lacrimi de zeu. În Furia Oarbă, Zourazi descoperă că are aripi iar Nedelia are o întâlnire neplăcută cu un balaur de piatră. În Ordinul Efemeridelor, cei trei prieteni tehnomagi fac un cadou unei familii de refugiați și ne întâlnim cu un personaj mai vechi din TFB. Revine, de numărul acesta, DebloCat și aflăm ce s-a întâmplat la Polul Sud. În sfârșit, dar nu în ultimul rând, fergonautul se angajează la circ. [comanda aici]
Povestea "Miu al Florilor" desenata de Albin Stanescu si Ion Deak-Cluj si publicata in revista Cutezatorii incepand cu 1973, este acum cuprinsa intr-un album care se poate comanda de aici: [comanda aici]
Cea de a V-a ediție a Salonului European de Bandă Desenată va avea loc luna viitoare la București, între 9 și 22 mai. Evenimentul reunește o amplă expoziție europeană, găzduită la Rezidența Scena9 (str. I.L. Caragiale 32), mese rotunde, ateliere și dezbateri, toate reunite sub tema ediției din acest an: „Respect”.
Toți cei interesați de banda desenată, profesioniști sau amatori, pot vizita timp de două săptămâni expoziția ediției din acest an, găzduită la Rezidența Scena9 (str. I.L. Caragiale 32), un spațiu ce adună laolată lucrări din Austria, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia , Marea Britanie, Polonia, România, Spania, Suedia și Țările de Jos.
Deschiderea Salonului European de Bandă Desenată va avea loc chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, începând cu ora 19.00, printr-un eveniment inedit, reunind vernisajul expoziției și un performance de muzică și artă live, susținut de formația austriacă Bonnage Horreur.
Mai multe detalii în curând.