Sunday, September 15, 2024

Premiile Bucuresti ComicsFest 2024

In 2019 cand am lansat Premiile Bucuresti ComicsFest am vrut sa semnalam cele mai importante contributii la dezvoltarea benzii desenate romanesti iar acum a venit si momentul unui trofeu. Si ce personaj mai potrivit decat Golan Duck, mascota editiei de anul acesta. Bineinteles ca maestrul Puiu Manu a fost primul caruia ne-a facut placere sa inmanam acest premiu sub forma de diploma in 2019 si acum si trofeul Bucuresti ComicsFest pentru intreaga cariera de 67 de ani in acest domeniu, Puiu Manu publicand prima sa banda desenata cu titlul  "Comoara lui Montezuma" in 1957 in revista "Cravata Rosie". La multi ani si multa sanatate ii uram si noi cu ocazia implinirii varstei de 96 de ani!

Premiile Bucuresti ComicsFest categoria KIDS Comics (sub 18 ani) au mers la 5 copii foarte talentati si activi pe mica scena a benzilor desenate romanesti! In ordinea varstei: Delia Ungureanu pentru revista CrocoMatilda lansata la varsta de 7 ani, Ingrid Dijmarescu pentru benzile desenate si fanart-ul cu personaje romanesti, Clara Pamfil pentru CatGirl si Musca, Ioan Scutaru pentru SockMan si Teodor Papuse care pana la varsta de 15 ani deja a castigat de 4 ori concursul national de la Festivalul International de Benzi Desenate Istorice Brasov. Ii invitam pe toti dar si alti copii pasionati de benzi desenate in iunie 2025 la KIDS ComicsFest cu cele mai noi creatii ale lor!


Foarte indragita ilustratoare de carti pentru copii, Diana Tivu a ales sa faca pasul spre banda desenata cu albumul "Cozonacei cu stafide" publicat anul acesta de Editura Frontiera asa ca a fost mai mult decat potrivita pentru Premiul Bucuresti ComicsFest pentru debut! Asteptam urmatoarele si urmatoarele albume de benzi desenate!

Premiul Bucuresti ComicsFest pentru cel mai bun album de benzi desenate pentru copii a mers la Emanuel Pavel pentru "Lumea magica a lui Puf" publicat de MiniGrafic in 2023:

Premiul Bucuresti ComicsFest pentru cea mai buna editura de benzi desenate pentru copii a mers bineinteles la MiniGrafic pentru zecile de albume publicate in ultimii ani printre care tot mai multe desenate de autori romani!

Premiul pentru cea mai buna banda desenata independenta a fost primit de Pillowzoid adica Bogdan si Stefan Buturuga pentru revista "Tales off the script" publicata pe cont propriu in 2023:

Autor de benzi desenate cu state vechi, Serban Andreescu publica printre primele albume de benzi desenate dupa 1989 si nu s-a mai oprit de atunci! Chiar acum lucreaza la reeditarea primei sale serii de benzi desenate "Aventurile unui ninja". Ne bucuram ca l-am avut alaturi de noi pe Serban Andreescu si ne-a facut mare placere sa-i oferim Premiul Bucuresti ComicsFest pentru intreaga cariera!

Premiile sunt acordate din partea Bucuresti ComicsFest - organizator Octav Ungureanu, in urma consultarii pretioase cu Eduard Pandele si Alexandru Ciubotariu