Tuesday, June 26, 2012

A fost Bucuresti ComicsFest 2012


In weekend-ul 23-24 iunie, galeria Saint Ink din strada Doamnei nr.3 a reprezentat o adevarata Mecca a iubitorilor de banda desenata. De la copii mici care se ridicau pe varfuri ca sa vada desenele expuse pana la veterani care stiau tot ce misca si de la desenatori amatori dar pasionati pana la adevarati profesionisti in domeniu, care cu ocazia asta s-au dezlipit de masa de lucru, pentru o binemeritata pauza.

Expozitiile au fost variate si din toate colturile tarii, printre cele mai bine reprezentate orase fiind Clujul prin expozitia colectiva a ComicsClub Cluj si expozitia Harap Alb, semnata Andrei Moldovan. A fost reprezentata si Timisoara prin Victor Drujiniu, inker pentru Dark Horse, Constanta prin Alexandru Ciubotariu si a lui "Poveste despre eu" tradusa in 5 limbi, Laurentiu Butuc si Daniel Popa Constantin, Targul Mures prin Darius Panaite, Craiova prin Alin Ivan si bineinteles Bucurestiul prin Fredo & Pidjin, Nilu Crocodilu, SCC Comics si multi altii. Au participat si invitati speciali ca maestrul Puiu Manu, care a expus lucrari publicate in revista Cutezatorii si in cele mai recente albume ale sale "Dim" si "Toate panzele sus". Ne-au onorat cu prezenta si Mircea Arapu, desenator la revista Pif, Alex Tamba, autorul albumului Elabuga, Costel BD venit in vizita din Italia si neobositul Dodo Nita, fara a carui incurajari acest eveniment nu ar fi fost posibil.

Aici au fost lansate albumul "O scrisoare pierduta" in benzi desenate de Mihai Grajdeanu si deja numarul 10 al RevisteiComics si au putut fi descoperite noi webcomicuri si autori ca zbengui.com sau comyxstuff.blogspot.ro. Au avut loc dezbateri pe tema culturii si mesajelor din spatele benzii desenate, ateliere de animatie, prezentari de albume aflate in lucru si proiectii de desene animate si animatii. Au participat librariile ComicBookCity.ro, MangaShop.ro, Anthony Frost, editura Casa Radio si libraria de benzi desenate romanesti a RevisteiCOMICS. Nu au lipsit nici boardgame-urile de la TarabaDeJocuri.ro, berea Duff, portrete facute de caricaturisti profesionisti si mai ales statuetele de colectie de la Colectii-Figurine.ro.

Despre prima editie a Bucuresti ComicsFest, puteti vedea si un scurt reportaj inclus in Jurnalul Cultural de la TVR Cultural de sambata 23 iunie: [aici] de la minutul 14:43

Multumim partenerilor media Sapte Seri si Radio Guerrilla si prietenilor de la FotoliiPuf.ro
cat si CufarulFermecat.ro pentru costumele de supereroi.

Organizator eveniment RevistaCOMICS.ro si Saint Ink

No comments:

Post a Comment