Wednesday, June 14, 2023

Cum a fost la Kids ComicsFest

Weekend-ul 3 - 4 iunie a fost al copiilor care citesc si fac benzi desenate, Kids ComicsFest este primul eveniment de genul asta dedicat in mod special celor mai mici pasionati si desenatori de benzi desenate. Dupa succesul Bucuresti ComicsFest din 2019 si 2022 (cu pauza pandemica de rigoare), am vrut sa reproducem aceeasi atmosfera dar pentru cei mici, si in ciuda faptului ca s-a nimerit in vacanta prelungita de 1 iunie si Rusalii iar Bucurestiul era aproape pustiu, evenimentul nu a dus lipsa de vizitatori! Mai ales ca au fost copii care au venit de la multi kilometri distanta special pentru Kids ComicsFest - de la Brasov, Targoviste, Pitesti, Ploiesti sau Craiova!

Mascota Kids ComicsFest a fost simpaticul iepuras Puf, creat de Emanuel Pavel iar gazda ne-a fost 1Up Gamers Pub din Mendeleev 29, o locatie deja cunoscuta fanilor comics, manga, anime, boardgames sau cosplay din Bucuresti.
Aleea MICILOR Artisti a avut doar 5 invitati anul acesta, dar la editia urmatoare planuim sa umplem mansarda de la 1Up Gamers Pub de copii si creatiile lor! Anul asta au fost: Arik, DeliDeseneaza, Irina Ulmeanu, Clara Pamfil si webcomicul sau CatGirl si Musca si Ioan Scutaru si deja faimosul sau personaj de benzi desenate Sockman!


Programul a fost plin de ateliere si, desi ne asteptam la multi participanti si am pregatit multe locuri, la unele ateliere ne-a fost greu sa gasim loc pentru toti doritorii.


Primul atelier din program a fost tinut chiar de Emanuel Pavel care i-a invatat pe cei mici cum sa transforme niste forme simple in desene amuzante:

Apoi Delia, cel mai tanar "profesor de desen", a desenat impreuna cu copiii cateva personaje cunoscute, dintre care bineinteles nu a lipsit Minnie!

Fanii manga si nu numai au putut desena apoi alaturi de Anca Toma aka Noctis Art:

Foarte captivant a fost si atelierul tinut de Tudor Vidoni, sosit special de la Timisoara pentru a ajuta la pregatirea Kids ComicsFest, el s-a concentrat pe linia de miscare si dinamismul personajelor:

In a doua zi de Kids ComicsFest seria atelierelor a fost deschisa de Alin Ivan, creatorul personajului Vlady:
Apoi Diana Tivu i-a invatat pe cei mici cate ceva din secretele ilustratiei pentru copii

Ultimul atelier din programul Kids ComicsFest a fost tinut de Octav Ungureanu, care le-a vorbit copiilor despre cum se fac benzile desenate si i-a incurajat pe acestia sa participe la concursurile evenimentului:

Kids ComicsFest a avut nu mai putin de 3 concursuri de desen si benzi desenate cu premii de la Wacom for Creatives Romania  si 101Jucarii.ro

Copii cu varste intre 5 si 18 ani au trebuit sa deseneze la fata locului o pagina de banda desenata pentru a castiga tableta grafica Wacom Intuos S sau un personaj manga sau anime pentru tableta Wacom Manga Edition ambele oferite de Wacom for Creatives Romania iar pentru una din cele 13 figurine de la 101Jucarii, micii desenatori au trebuit sa faca orice personaj din desene animate sau benzi desenate.

Juriul a avut o misiune foarte grea! Juratii au fost: Alin Ivan (autor de benzi desenate), Andrei Niculescu (East Block Comics), Radu (1Up Gamers Pub) si Octav Ungureanu (autor si organizator Kids ComcisFest)

O parte din castigatori au fost de fata pentru a-si primi premiile urmand ca ceilalti sa isi primeasca premiile prin posta.
Alte atractii de la Kids ComcisFest au fost spectacolul cu baloane de sapun pregatit de Magicianul Verdini si Minunatii lui, vizita lui Mickey si Minnie de la Clubul lui Mickey Mouse dar si mica zona de Kids Cinema cu desene animate atent selectate, productii pe care cei mici de acum poate nu au ocazia sa le descopere pe serviciile moderne de streaming
In cadrul Kids ComicsFest a fost lansat si numarul 50 al Revistei Comics, mai exact editia numarul 5 a Kids Comics unde sunt publicate benzile desenate create de 31 de mici autori cu varste intre 5 si 15 ani, editie tiparita cu sprijinul SloopUp care a facut ca aproape toti copiii care au trecut pragul Kids ComicsFest sa plece acasa cu un exemplar gratuit

Aceleasi benzi desenate au fost si in mica expozitie Kids ComicsFest: Un lucru e sigur: S-A DESENAT la Kids ComicsFestNici peretii pregatiti special pentru desenat nu au scapat:
Multumim tuturor pentru vizita si multumim celor care au contribuit la realizarea primei editii de KIDS ComicsFest!
Echipa de organizatori: Petro si Radu de la 1Up Gamers Pub, Sasha (Ruro Illustrations), Octav Ungureanu, Emanuel Pavel si Silvia Dobre. Lipseste din poza Tudor Vidoni care a trebuit sa prinda trenul inapoi la Timisoara.
poze de Octav, Alex Ungureanu, Ovidiu Udrescu

mai multe poze [aici]No comments:

Post a Comment