Thursday, July 2, 2015

Salon BD la Palatul Sutu

 
A doua ediţie a Salonului BD – “Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”, reuneşte o colecţie de benzi desenate dedicate Bucureştiului, realizate pe o perioadă de trei secole: secolul XIX, până în prezent, început de secol XXI.

Vernisajul va avea loc marți, 7 iulie, ora 19:00 la Palatul Suțu, sediul Muzeului Municipiului București.
Peste 60 de imagini de arhivă, unele expuse pentru prima dată, iau viaţă pe simezele salonului; de la personaje clasice la cele imaginare, de la întâmplări cu haz, la cele politice, precum şi subiecte abordate în premieră în banda desenată romănească. 

“Legenda lui Bucur”, (autor Mihai I. Grăjdeanu) aduce spre exemplu, un concept nou în peisajul muzeistic contemporan din România: banda desenată în expoziţiile temporare şi permanente ale muzeelor, subiectul mai sus menţionat făcând parte acum din expoziţia permanentă a Muzeului Municipiului Bucureşti.
Conceptul acestui salon aparţine istoricului dr. Adrian Majuru şi autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, având ca invitaţi anul acesta Muzeul Benzii Desenate (Alexandru Ciubotariu) şi Asociaţia Muzeul Jucăriilor (ing. Cristian Dumitru).

No comments:

Post a Comment